Charmaine Werkman – Doktersassistent

 “Toen ik een dagje meeliep met een doktersassistent, was het voor mij duidelijk. Ik maakte een carrièreswitch.”
#ikbenHaga

Charmaine Werkman, doktersassistent in het HagaZiekenhuis

Dat je nooit te oud bent om een carrièreswitch te maken, bewijst Charmaine Werkman (44). Na 21 jaar voor een bank te hebben gewerkt, gooide ze in 2016 radicaal het roer om. Charmaine startte met de opleiding tot doktersassistent. Van die keuze heeft ze tot op de dag van vandaag geen seconde spijt gehad. Integendeel.

“Ik heb altijd met veel plezier bij een bank gewerkt. Maar op een gegeven moment was ik toe aan iets anders. Ik wilde graag meer voor mensen betekenen”, zegt Charmaine. “Maar wat precies? Dat wist ik nog niet. Ik dacht aan het onderwijs, maar toen ik de kans kreeg om een dagje mee te lopen met een doktersassistent, was het voor mij duidelijk. Dit moest het worden.”

Onderaan de ladder

“In het begin was het best wennen. Het is eng om je vastigheid op te geven. Je start op een totaal andere plek, moet alles nog leren en staat als het ware weer onderaan de ladder”, zegt Charmaine. Maar het kwam helemaal goed. “Het is fijn om te weten dat je zo’n verandering aan kunt. Ik voel me inmiddels helemaal thuis in de zorg. En zeker ook in het HagaZiekenhuis.”

Veel afwisseling

In 2018 begon Charmaine als doktersassistent op de polikliniek Dermatologie. “Het leuke aan mijn functie is dat ik zoveel verschillende werkzaamheden heb. Ik draai bijvoorbeeld zelfstandig het allergologie spreekuur en ondersteun bij kleine operaties. Natuurlijk heb ik ook administratieve taken en telefoondiensten. Juist de afwisseling maakt het heel leuk.”

Energie

Charmaine ervaart veel dankbaarheid van patiënten. “Ik probeer mensen altijd op hun gemak te stellen. Het is bijzonder om te merken dat veel mensen zich helemaal openstellen als het ijs eenmaal is gebroken. Dat is fijn, want het geeft aan dat mensen zich vertrouwd voelen. Het geeft me veel energie als mensen de moeite nemen om je persoonlijk te bedanken.”

Die energie krijgt Charmaine ook als het werk aan het einde van de dag af is. “Soms lopen zaken anders dan je vooraf had gepland. Als je dan met elkaar toch de klus klaart, ga je met een tevreden gevoel naar huis.” De samenwerking met de specialisten is goed. “Iedereen is gelijk in ons team. Het maakt niet uit of je specialist, verpleegkundige of assistent bent. Dat vind ik heel belangrijk.”

Ruimte om te verbeteren

Gedreven als ze is, zoekt Charmaine altijd naar zaken die beter kunnen. “In mijn vorige baan deden wij altijd een gezamenlijke dagstart. Dat doen we nu ook op de afdeling Dermatologie. Ik vind het leuk om onderzoek te doen en verbetervoorstellen aan te dragen. Gelukkig krijg ik daar alle ruimte voor in het HagaZiekenhuis.”

Cookie melding

Wij maken alleen gebruik van functionele en geanonimiseerde analytische cookies. Lees meer informatie in ons Privacy Statement.

Deze website werkt niet optimaal in Internet Explorer. Gebruik een van de laatste browsers zoals Microsoft Edge, Google Chrome, Safari of Firefox.

Ok