Leren bij Haga

Om de beste zorg te kunnen leveren, moeten we ons blijven ontwikkelen. Daarom besteden we veel aandacht aan de continue ontwikkeling van medewerkers. Dit doen we in verschillende vormen van opleiden.

Topklinisch opleidingsziekenhuis

Het HagaZiekenhuis is een Topklinisch OpleidingsZiekenhuis (STZ). Dit houdt in dat we naast de basiszorg, ook complexe zorg uitvoeren. Om voorop te blijven lopen, voeren we wetenschappelijk onderzoek uit. We leveren een belangrijke bijdrage aan het opleiden van ongeveer 500 coassistenten per jaar.

Daarnaast hebben we de erkenning voor 23 (medisch)specialistische vervolgopleidingen. Om een zo breed mogelijke exposure te kunnen bieden, hebben we een nauwe samenwerking met verschillende universitaire centra.

Leerwerktrajecten

Een leerwerktraject is een duale opleiding in het ziekenhuis, die je na je HAVO of VWO kunt starten. Het houdt in dat je gaat leren en werken tegelijk. We werken samen met verschillende opleidingsinstellingen, waar je het theoretische deel van de opleiding volgt. Vervolgens pas je de theorie direct toe in de praktijk van ons ziekenhuis! Meestal betekent dit dat je ongeveer één dag in de week naar school gaat. De andere dagen werk je in ons ziekenhuis. Bijvoorbeeld als operatieassistent, radiodiagnostisch laborant of verpleegkundige in opleiding. Meer informatie over leerwerktrajecten in het ziekenhuis vind je op www.volgjehart.nl. Al een leerwerktraject op het oog? Kijk dan vooral even bij onze vacatures!

Stages

Stagelopen kan zowel op medisch gebied als op niet-medisch gebied. De verpleegkundige stages worden uitsluitend geregeld via het stagebureau van de Haagse Hogeschool en de Hogeschool Leiden. Studeer je verpleegkunde aan één van deze hogescholen en wil je stagelopen in het HagaZiekenhuis? Informeer dan bij het stagebureau van jouw opleiding.

Voor alle andere stageplekken: kijk in het vacatureoverzicht. Staat er op dit moment geen interessante stagevacature voor je open, maak dan een Job Alert aan. Kies bij ‘functiecategorie’ voor de optie ‘leren en werken’.

Trainingen

Als laatste zijn er veel mogelijkheden om functiespecifieke trainingen of cursussen te volgen, of symposia te bezoeken.