Nicky Vijverberg- van Os – verpleegkundige Heelkunde

“Ik ging voor de afdeling Heelkunde, want ik hou van uitdaging, actie en afwisseling.
En dat is hier volop!”
#ikbenHaga

Nicky Vijverberg- van Os, verpleegkundige Heelkunde in het HagaZiekenhuis

Actie, acuut en uitdaging. Dat zijn 3 woorden die de afdeling Heelkunde volgens Nicky Vijverberg- van Os, verpleegkundige Heelkunde in het HagaZiekenhuis, omschrijven. “Het is een afdeling met veel afwisseling en mogelijkheden waar altijd iets te beleven is!”

Het verschil maken

Nicky is gestart op de Cardiologie, maar zocht toch naar meer actie. “Nu heb ik veel meer uitdaging. Dingen kunnen acuut fout gaan en dan moet je dus ook acuut handelen. Dat betekent ook dat je snel resultaat ziet. Je maakt soms met kleine dingen een groot verschil.”

Op de afdeling komen buik- en vaatchirurgie samen. Maar ook oncologie en psychosociale zorg zijn onderdeel van het werk. “Ik merk dat ik veel kan betekenen voor patiënten. Zo had een patiënt eerder een behandeling gehad en werd toen niet lekker. Ze was dus erg bang voor de nieuwe behandeling. Ik heb de tijd genomen en haar gerustgesteld, zodat we de behandeling toch uit konden voeren. Deze keer ging het goed en de patiënt was zo blij! Dat geeft me een goed gevoel. Maar ook de technische handelingen geven voldoening en zorgen voor uitdaging. Mijn dag is in ieder geval nooit saai.”

Naast het veelzijdige werk is Heelkunde ook een leerunit. Dat betekent dat we stagiaires begeleiden.” Ik vind dat erg leuk om te doen. Zo heb je het gevoel dat je nog meer toevoegt. Je wordt ook gestimuleerd zelf stappen in je ontwikkeling te maken. We krijgen elke 2 maanden een nieuwsbrief met mogelijkheden. Leuk om te zien dat alle collega’s daarin hun eigen keuze maken.”

“En mijn collega’s maken mijn werk ook leuker! Met een team van 46 collega’s en verschillende afdelingen waarmee we samenwerken, is er naast patiëntencontact ook voldoende contact met collega’s. We zijn lekker direct en eerlijk naar elkaar, dat werkt prettig. En collega’s zijn ook heel betrokken. Dat merkte je zeker de afgelopen periode toen we COVID-19-afdeling waren. Zelfs de directie kwam ’s avonds langs om te kijken of het goed met ons ging.  Er heerst een gezellige en toegankelijke sfeer op de afdeling. Zowel voor medewerkers als patiënten. Dat maakt het werk ook gewoon fijn.”

En wat het werk nóg fijner maakt? Dat je zelf input kunt leveren. “Zo hebben we bijvoorbeeld voor oudere patiënten seniorenklokken opgehangen. Het kost soms tijd om het door te voeren, maar het is goed om te zien dat jouw inbreng ook echt resultaat heeft. En dat doen we samen als collega’s. We kunnen dus trots zijn op elkaar!”

Opties, opties, opties

Vanuit de heelkundeafdeling zijn er veel opties om je verder te ontwikkelen. Je kunt naar de SEH, IC of het Juliana Kinderziekenhuis. Maar je kunt je ook specialiseren in vaatchirurgie of oncologische verpleegkunde. “Ik zie mezelf in ieder geval in de toekomst in de zorg werken. Nu ga ik een hbo-opleiding volgen en blijf lekker op deze uitdagende afdeling werken. Er zijn nog genoeg stappen die ik kan maken.”

Ik hou van uitdaging, actie en afwisseling. En jij? #IkbenHaga.

Ben jij ook #Haga?

Ook nieuwsgierig geworden naar deze uitdagende functie? Check onze vacature: Verpleegkundige buik- en vaatchirurgie.

Heb je vragen over de afdeling? Stel ze gerust aan Fins Rog, 070 210 2864, en Louise van Geest, 070 210 2864.

Cookie melding

Wij maken alleen gebruik van functionele en geanonimiseerde analytische cookies. Lees meer informatie in ons Privacy Statement.

Deze website werkt niet optimaal in Internet Explorer. Gebruik een van de laatste browsers zoals Microsoft Edge, Google Chrome, Safari of Firefox.

Ok