Benieuwd naar onze operatiekamer?

Dit is onze OK!

Werken in de OK van Haga is ook werken in het Juliana Kinderziekenhuis!

Welke specialismen je tegenkomt?  Anesthesiemedewerker Paulina vertelt het je.

Trauma- en vaatchirurgie

Kijk zelf rond in onze hybride operatie kamer. Hier doen we veel trauma- en vaatchirurgie.

Sjoelen in de OK-lounge

Een kop koffie drinken, genieten van de (onder de collega’s zeer gewaardeerde) verse soep, klinische lessen volgen en soms zelf sjoelen! Dat gebeurt in onze lichte OK-lounge:

Minder fouten als je dezelfde taal spreekt

Dezelfde taal speken als je collega’s… In crisissituaties kan dat van cruciaal belang zijn. Daarom krijgen onze OK-medewerkers, inclusief anesthesiologen en meerdere chirurgen, sinds kort CRM (crew resource management)-onderwijs. Deze training voor OK-medewerkers is uniek in Nederland.

 

 

De CRM-training, afkomstig uit de luchtvaart, is gericht op het verbeteren van de onderlinge communicatie zodat de kans op fouten minimaal wordt. Tim van der Zwan introduceerde het CRM-onderwijs op het OK-complex van het HagaZiekenhuis. Hij is anesthesioloog in het HagaZiekenhuis, voormalig helikopterarts, maar ook teamtrainer en instructeur in een groot aantal ziekenhuizen.

Longchirurgen gebruiken als eerste laserchirurgie bij longkankeroperaties

Patiënten met uitzaaiingen in de longen van bijvoorbeeld darmkanker, kunnen in aanmerking komen voor chirurgische verwijdering hiervan. Hierbij kan gebruikt gemaakt worden van een nieuwe chirurgische lasertechniek met behulp van de laser. Het HagaZiekenhuis is het eerste ziekenhuis in Nederland die deze techniek gebruikt heeft bij dit soort longoperaties.

 

 

“Het grootste voordeel van laserchirurgisch opereren is dat je meer gezond longweefsel kunt sparen”, zegt Thirza Horn, longchirurg. “Soms wel tot 75 procent meer dan bij de klassieke technieken. Doordat er met de laserchirurgie meer weefselsparend en daarmee longfunctiesparend geopereerd wordt, houdt de patiënt meer functionerend longweefsel over na de operatie. Ook treedt er minder bloedverlies op. Mochten er in de toekomst opnieuw uitzaaiingen ontstaan, dan blijft er voldoende longweefsel over om eventueel opnieuw (laser)chirurgie toe te passen. Het belangrijkste blijft dat er altijd zorgvuldig wordt gekeken naar de indicatie en een afweging wordt gemaakt voor het operatief verwijderen van uitzaaiingen in de longen.”

 

Direct solliciteren kan natuurlijk ook!

 

De OK in het echt bekijken?

Neem gerust contact op met één van onze unithoofden, Michael of Marinka!


Michael Schuling, unithoofd Anesthesie

06 20 32 58 49
m.schuling@hagaziekenhuis.nl
Michael Schuling

Marinka van Asselt, unithoofd Chirurgie

06 12 52 30 69
a.vasselt@hagaziekenhuis.nl

Werken op de OK van Haga?

Operatieassistent

Assisteren, instrumenteren en omlopen: we hoeven jou natuurlijk niet uit te leggen wat je als operatieassistent doet. Wél leggen we je graag uit waarom je als operatieassistent bij het HagaZiekenhuis aan het juiste adres bent!


Anesthesiemedewerker

Werken op een OK in een topklinisch opleidingsziekenhuis: een must in je carrière! Ben jij een gediplomeerd anesthesiemedewerker met pit en betrokkenheid?