Sfeermakers op de 15e etage – de afdeling Hematologie / Oncologie

 

Op de afdeling Hematologie / Oncologie (die je op onze vijftiende etage kunt vinden) doen de verpleegkundigen er alles aan om een fijne sfeer op de afdeling te creëren. Verpleegkundige Peggy vertelt over haar zelfgemaakte ‘sfeermaker’ op de afdeling en de bijzondere band tussen de verpleegkundigen en de patiënten.

‘Het idee van de seizoenstak is ontstaan tijdens de Pasen,’ vertelt Peggy. ‘Ik had prachtige Paastakken meegenomen, maar ze namen teveel ruimte in op de tafel in de open teampost. Uiteindelijk heb ik besloten om de takken aan het plafond te hangen. Ik heb er paaseitjes en bloesemtakken in gehangen en zo is de eerste creatie ontstaan. Vervolgens is de tak eigenlijk iedere keer met een seizoenswisseling of een feestdag veranderd, want vanuit de patiënten en mijn collega’s bleef ik maar positieve reacties en verzoeken krijgen voor nieuwe decoraties. We zijn er gewoon niet mee gestopt en intussen hangt hij er alweer 6 jaar.’

KLEIN GEBAAR, GROOT GELUK
De energie die Peggy in de tak stopt weegt bij lange na niet op tegen de waardering die ze voor de moeite krijgt. ‘Het is heel mooi om op zo’n eenvoudige en leuke manier bij te kunnen dragen aan de sfeer bij ons op de afdeling’, stelt Peggy. Dat de band tussen het team op de afdeling en de patiënten uitzonderlijk sterk is, blijkt uit de waardering die zij terugkrijgen van de patiënten. Zo bakt een van de patiënten, die haar eigen bakblog heeft, de heerlijkste taartjes, cupcakes en koekjes voor de afdeling. ‘Bakken is altijd al een van mijn passies geweest en in 2013 heb ik dan ook mijn eigen blog opgericht,’ aldus mevrouw Fairhead, eigenaresse van weblog Conny Bakes. ‘Het leek me een mooie uitdaging om van allerlei recepten de origine proberen te achterhalen en daarmee te experimenteren. Zo probeer ik telkens weer nieuwe creaties uit, net als de Victoria Sandwich met luchtige botercrème en aardbeien die ik deze keer heb gemaakt. Ik creëer mijn baksels altijd met liefde voor de afdeling, want iedereen werkt hier keihard om ons verblijf hier zo aangenaam mogelijk te maken. Daarnaast is het voor mij ook heel handig, want ik wil natuurlijk geen recepten publiceren die niet lekker smaken! Het team hier functioneert dus eigenlijk als proefpersoon, maar stiekem genieten ze er intens van, volgens mij. De baking trays gaan in ieder geval altijd weer leeg mee naar huis!’

Wil jij het betrokken team van onze vijftiende etage komen versterken? Bekijk dan hier onze vacature voor afdeling Hematologie / Oncologie.

Cookie melding

Wij maken alleen gebruik van functionele en geanonimiseerde analytische cookies. Lees meer informatie in ons Privacy Statement.

Deze website werkt niet optimaal in Internet Explorer. Gebruik een van de laatste browsers zoals Microsoft Edge, Google Chrome, Safari of Firefox.

Ok