Direct naar inhoud

Jouw arbeidsvoorwaarden

Kies je voor het HagaZiekenhuis? Dan bieden we jou een uitgebreid pakket aan arbeidsvoorwaarden. Topzorg leveren aan onze patiënten gaat alleen als je eerst goed voor jezelf zorgt. Daarom willen we goed voor jou zorgen en stimuleren we jou om energiek en gezond te blijven.

Cao Ziekenhuizen

De basis van onze arbeidsvoorwaarden staat in de Cao Ziekenhuizen. Hier vind je bijvoorbeeld informatie over salarisschalen, werktijden, verlof, eindejaarsuitkering en vakantietoeslag. De highlights:

 • Bij een fulltime contract werk je 36 uur per week.
 • Eindejaarsuitkering van 8,33% van je bruto jaarsalaris, uitbetaald in december.
 • Vakantietoeslag van 8,33 % van je bruto jaarsalaris, uitbetaald in mei.
 • Vrije tijd: naast 144 wettelijke verlofuren, ook 57 PLB-uren (Persoonlijk Levensfase Budget).

Een actuele en volledige versie van de Cao Ziekenhuizen vind je hier. Als je bij ons in dienst komt krijg je toegang tot ons intranet: JouwHaga. Hier vind je Jouw Digitale Personeelswinkel. Alle informatie op één plek over HR-zaken, cao, salaris en declaraties, nieuws over pensioen, jaaropgave, vergoedingen en toeslagen, verlof en feestdagen.

Jouw geldzaken

Reiskostenvergoeding

Reiskosten worden volgens de Cao Ziekenhuizen standaard vergoed tegen € 0,16,- per kilometer.

Openbaar vervoer
Kom je met het OV, dan kan het zijn dat je naast je kilometervergoeding nog een aanvullende vergoeding krijgt tot het fiscaal maximum.

Fiets
We bieden een fietsregeling, zodat je met fiscaal voordeel een goede (elektrische) fiets of e-scooter kunt kopen. Het maximale uit te ruilen bedrag is € 1.600,- euro (incl. BTW). In zowel Den Haag als in Zoetermeer is er een beveiligde, overdekte fietsstalling.

Auto
Reis je met de auto, dan is een betaald parkeerabonnement mogelijk in een overdekte parkeergarage direct onder HagaZiekenhuis Den Haag. In de nabije omgeving kun je gratis parkeren tot 18.00 uur.
Bij HagaZiekenhuis Zoetermeer is er ook een overdekte parkeergarage waar je met een parkeerabonnement kunt parkeren. In de wijk rondom het ziekenhuis is er gratis parkeergelegenheid.

Uitruil reiskosten

De regeling 'Reizend Rijk' maakt het mogelijk om de zogenoemde fiscale ruimte te benutten. De fiscale ruimte is het verschil tussen de fiscaal maximaal mogelijke onbelaste vergoeding (€ 0,23,- per kilometer) en de vergoeding van het woon-werkverkeer (€ 0,16,- per kilometer) die op basis van de Cao Ziekenhuizen wordt uitbetaald. De maximaal mogelijke onbelaste reiskostenvergoeding wordt door het HagaZiekenhuis als volgt berekend: de werkelijk gewerkte dagen op locatie  x reisafstand retour (maximaal 150 km) x €  0,23,-. 

Vakantietoeslag 

In de maand mei ontvang je ieder jaar een vakantietoeslag van 8,33% van je bruto jaarsalaris.

Eindejaarsuitkering

In de maand december ontvang je ieder jaar een eindejaarsuitkering van 8,33% van je bruto jaarsalaris.

Collectieve zorgverzekering 

Je kunt gebruik maken van de collectieve zorgverzekeringen van IZZ, DSW, Menzis of Nationale Nederlanden. Je ontvangt een korting op je aanvullende verzekering. De verzekeringen gelden ook voor je gezinsleden.

Onregelmatigheidstoeslag 

Als je onregelmatige diensten werkt, heb je recht op een onregelmatigheidstoeslag. De toeslag varieert van 22% tot 60% van je bruto uurloon:

 • 22% tussen 06.00 uur en 07.00 uur en tussen 20.00 uur en 22.00 uur op maandag tot en met vrijdag.
 • 38% tussen 06.00 uur en 08.00 uur en tussen 12.00 uur en 22.00 uur op zaterdag.
 • 47% tussen 00.00 uur en 06.00 uur en tussen 22.00 en 24.00 uur op maandag tot en met vrijdag.
 • 52% tussen 00.00 uur en 06.00 uur en tussen 22.00 en 24.00 uur op zaterdag.
 • 60% tussen 00.00 uur en 24.00 uur op zon- en feestdagen en tussen 18.00 uur en 24.00 uur op 24 en 31 december.

Meerkeuzesysteem

Via het Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKSA-regeling) kan je vrije tijd of brutosalaris inwisselen voor een andere arbeidsvoorwaarde. Zo kan je geld inzetten voor extra vrije tijd of andersom, zoals bijvoorbeeld het inzetten van PLB-uren voor extra geld.

Pensioen 

Voor je pensioenopbouw gelden de bepalingen van Pensioenfonds Zorg en Welzijn. Over je loon bouw je pensioen op. Ook is het mogelijk eerder te stoppen met werken of kan je je uren afbouwen tot je pensioen.

Jouw vrije tijd

Vakantie-uren 

Je krijgt jaarlijks 144 wettelijke vakantie-uren op basis van een 36-urige werkweek. Werk je parttime dan ontvang je de vakantie-uren naar rato van je dienstverband.

Persoonlijk Levensfase Budget (PLB) 

Jaarlijks krijg je 57 PLB-uren (Persoonlijk Levensfasebudget) bij een fulltime dienstverband. Werk je meer of minder dan 36 uur per week dan ontvang je de PLB-uren naar rato van je dienstverband. Met PLB kan verlof worden gespaard of worden ingezet voor MKSA-doelen, zoals bijvoorbeeld de contributie van een beroepsvereniging, studiekosten, fitness of een tablet  Als jouw vorige werkgever ook onder de Cao Ziekenhuizen valt, heb je de mogelijkheid je opgebouwde PLB-uren mee te nemen.

Jouw ontwikkeling

Opleidingsmogelijkheden 

Wij vinden het belangrijk dat je kennis up-to-date is en dat je je persoonlijk kunt ontwikkelen. We bieden nascholing, (online) trainingen en opleidingen om je verder te specialiseren. Jouw ontwikkeling hangt af van jouw functie en ambities.

Topklinisch opleidingsziekenhuis

Onze ambitie is de beste zorg voor onze patiënten, een stimulerend opleidingsklimaat en aandacht voor wetenschappelijk onderzoek. Hiermee geven wij onze topklinische zorg vorm. Wij zijn lid van de Samenwerkende Topklinische Opleidingsziekenhuizen (STZ). Ook leiden we continu nieuwe zorgverleners op. In het HagaZiekenhuis van de toekomst bieden we op onze beide locaties in Den Haag en Zoetermeer een inspirerende werkomgeving en veel ontwikkelmogelijkheden voor ambitieuze zorgprofessionals.

HagaAcademie 

De HagaAcademie is ons opleidingsinstituut. Als STZ-ziekenhuis doen wij wetenschappelijk onderzoek en richten wij ons op het opleiden van onder andere verpleegkundigen en artsen. Voor jou als medewerker zijn er scholingen en trainingen beschikbaar. Je vindt ze online op ons HagaLeerPlein. Sommige zijn door onszelf ontwikkeld of gemaakt in samenwerking met externe scholings- en opleidingsinstituten.

HagaBibliotheek 

In de HagaBibliotheek (fysiek en online) kun je terecht om te studeren, (digitale) boeken lenen m.b.t. medische en verpleegkundige literatuur en voor algemene publicaties over o.a. management, gezondheidszorg, personeel & organisatie en onderwijsvaardigheden.

Jouw gezondheid

HagaVitaal 

We ondersteunen jou om vitaal, vakkundig en gemotiveerd te zijn en blijven. Ons aanbod is breed en divers met als doel jouw vitaliteit en inzetbaarheid in huidig en toekomstig werk te ondersteunen. In ons aanbod vind je bijvoorbeeld mindfulness, coaching, advies bij vitaliteitsvragen, stoelmassages (tegen een kleine bijdrage) en financieel- en loopbaanadvies. Met de HagaSportregeling kan je sporten bij een sportschool bij jou in de buurt. Met de inzet van het MKSA kan je maximaal € 500,- per kalenderjaar inzetten en belastingvoordeel halen uit jouw lidmaatschap.

HagaFit 

Bij HagaFit (onze interne sportschool) kan je gericht aan je gezondheid werken onder professionele en persoonlijke begeleiding van een sportprofessional. Binnen HagaFit is er de mogelijkheid om individueel te trainen (fitness) en/of deel te nemen aan groepslessen en sport/spel activiteiten. Je betaalt maandelijks een bedrag van € 13,75,- van je brutosalaris als je lid bent van de Personeelsvereniging. Niet-leden betalen € 15,- per maand.

HagaRookvrij 

Sinds 2021 is het HagaZiekenhuis rookvrij. Gezondheid vinden wij belangrijk. Daar hoort roken niet bij. Jaarlijks overlijden bij ons patiënten aan de gevolgen van roken, zoals longkanker en hart- en vaatziekten. Daarom vinden wij het als ziekenhuis belangrijk om binnen en buiten de muren rookvrij te zijn.

Werk-privé balans 

Balans in werk-privé is belangrijk. Afhankelijk van je functie, behoort thuiswerken tot de mogelijkheden. We faciliteren deze mogelijkheid met een laptop en mobiele telefoon. Ook krijg je een thuiswerkvergoeding.

Jouw HagaHappiness

Espressobar 

Haal een heerlijke espresso, latte of cappuccino bij onze barista’s in de Espressobar. Als Haga-medewerker krijg je korting op de lekkerste kopjes koffie.

HagaPlaza 

HagaPlaza is een duurzaam bedrijfsrestaurant en biedt veel gezonde en ambachtelijk bereide maaltijden. We werken zoveel mogelijk met biologische en streekproducten.

JongHaga 

De jongerenvereniging van het HagaZiekenhuis. JongHaga organiseert allerlei leuke en leerzame activiteiten. Deelnemen in het bestuur en aan de activiteiten kan tot 38 jaar.

PV HagaNees 

Onze personeelsvereniging PV HagaNees organiseert allerlei activiteiten die zoveel mogelijk medewerkers aanspreken. Denk aan activiteiten zoals theater- en musicalbezoek, ladies night, HaGala, sinterklaasfeest, creatieve workshops, en uitstapjes in binnen- en buitenland. Voor € 2,50,- per maand kan je al meedoen. Via de MKSA-regeling is je contributie nog voordeliger.

HagaHighlights

Als je in het HagaZiekenhuis komt werken, profiteer je van een aantal extra’s. Je gaat straks werken in Den Haag of Zoetermeer of misschien wel op beide locaties. In Zoetermeer ligt het ziekenhuis vlakbij het Noord Aa en in Den Haag ben je zo op het strand van Kijkduin.

 • Centraal gelegen. Beide locaties zijn goed bereikbaar met het OV, fiets of auto.
 • Verse koffie. Beide locaties schenken verse koffie. Er is een barista die jouw favoriete koffie maakt.
 • Beide locaties hebben kleine winkeltjes. In Den Haag is er ook een supermarkt en een klein postkantoor naast de deur. Extra handig om uit je werk wat kleine boodschappen te doen, een leuke kaart te kopen of een pakket te versturen of op te halen.
 • Stiltecentrum. Ook voor jou als medewerker een fijne plek om je even in stilte terug te trekken.
 • Apotheek. Voor, na of tijdens je werk je recept ophalen.

Medisch specialisten

In de Arbeidsvoorwaarden Medisch Specialisten (AMS) vind je alle arbeidsvoorwaarden voor medisch specialisten in loondienst. Als je als medisch specialist in loondienst komt, word je lid van het Medisch Specialisten Coöperatief HagaZiekenhuis.

 • Bij een fulltime contract werk je 45 uur per week.
 • Vakantietoeslag van 8 % van je bruto jaarsalaris, uitbetaald in mei.
 • Tegemoetkoming in telefoonkosten en parkeerkosten.

Voor vrijgevestigde medisch specialisten gelden de voorwaarden van het Medisch Specialisten Coöperatief HagaZiekenhuis (MSC HagaZiekenhuis). Het MSC HagaZiekenhuis is een coöperatief van alle vrijgevestigde specialisten werkzaam in het HagaZiekenhuis alsook de medisch specialisten in loondienst van het HagaZiekenhuis.

Kom je bij ons werken?

Bekijk onze vacatures

Bekijk onze vacatures