Direct naar inhoud

Stagemogelijkheden voor verpleegkundigen

Ben je student mbo-v of hbo-v en ben je op zoek naar een stage? In het HagaZiekenhuis bieden we stages voor het 2e en 4e leerjaar. Er zijn verschillende mogelijkheden.

Verpleegkundige stage met 1-op-1 begeleiding

Leer jij het beste als je 1-op-1 begeleid wordt door een gediplomeerd verpleegkundige? Dan is een reguliere stage echt iets voor jou. We bieden deze stage aan bij alle verpleegafdelingen op locatie Zoetermeer en bij de verpleegafdelingen Cardiochirurgie, Neurologie en Oncologie/Hematologie op locatie Den Haag.

Verpleegkundige stage binnen een Zorg Innovatie Community (ZIC)

In een Zorg Innovatie Community (ZIC) komen zorg, onderwijs, onderzoek en innovatie samen. Binnen de ZIC werk je samen met andere studenten van verschillende leerjaren en opleidingsniveaus, maar ook met gediplomeerd verpleegkundigen, docenten en andere zorgprofessionals. Onder supervisie van een gediplomeerd verpleegkundige verleen je samen met de andere stagiairs zorg aan onze patiënten. Je leert van elkaar, doet onderzoek en probeert de zorg daar waar mogelijk verder te verbeteren. Stagelopen binnen een ZIC kan op de verpleegafdelingen Heelkunde en Longgeneeskunde op locatie Den Haag.

Verpleegkundige stage binnen een Leerwerkzaal

Veel mbo-studenten willen stage lopen in het ziekenhuis. Helaas is het aantal plekken vaak beperkt. Daar brengt het HagaZiekenhuis verandering in met de leerwerkzaal. Hier werk je samen met meerdere studenten onder begeleiding van een gediplomeerd verpleegkundige. Binnen je stage leer je hoe het is om in een ziekenhuis te werken. Daardoor is deze stap na je opleiding minder groot. Je kunt in HagaZiekenhuis Den Haag in het 2e of 4e leerjaar stage lopen binnen een leerwerkzaal op de verpleegafdelingen Cardiologie, Intensive Care en Interne Geneeskunde. In HagaZiekenhuis Zoetermeer kan dit in het 4e leerjaar op verpleegafdeling Chirurgie.